Kommande starter
Om utbildningen
Yrkesförare - Godstransporter
Utbildningen Yrkesförare - Godstransporter 2 ger dig kunskaper och färdigheter som krävs för att arbeta som Yrkesförare på ett serviceinriktat, säkert samt kvalitets- och miljömedvetet sätt. Utbildningen förbereder dig för att pröva enligt Transportstyrelsens krav för körkortsbehörighet CE och yrkeskompetens för godstransporter. Alla prov sker på skolan med vår personal.
Utbildningen genomförs i samarbete med branschens företag; både stora koncerner inom transportsektorn, som mindre åkerier. Denna samverkan borgar för att du som studerande får en aktuell, högkvalitativ och arbetslivsanpassad utbildning.
Praktik ut på samarbetsföretagen ingår i utbildningen, och ger dig erfarenhet och kontakter som är värdefulla när du sedan söker jobb.
Arbetsmarknaden för lastbilsförare i Stockholmsregionen är god. Arbetsförmedlingen skriver så här i Yrkeskompassen 2016-11-14:
"Arbetsförmedlingen bedömer att det kommer att bli mycket liten konkurrens om jobben för lastbilsförare."
Kurser
Kurser som ingår i utbildningen till yrkesförare gods 800p kan leda till CE-kort och YKB.
GODGOD1 - Godshantering 100 p
GOSGOD0 - Godstrafik 200 p
TRAYRK1 - Yrkestrafik 300 p
TRAFOR0 - Fordonskombinationer 200 p
______________________________________
Så ansöker du
Behörighetskrav
Godkänt betyg i svenska från grundskolans årskurs 9/svenska som andraspråk på grundläggande nivå delkurs 4. Om du inte har betyg behöver du boka ett nivåtest i din hemkommun för att säkerställa motsvarande kunskaper. Information om hur du bokar nivåtest om du är boende i Upplands-Bro hittar du på vår hemsida. Ange att du behöver nivåtestet för att visa behörighet till utbildningen.
B-körkort (manuell förarbehörighet utan villkor automat 78)
21 år vid kursslut
Ansökan
För att ansöka till utbildningen loggar du in med Bank ID i webbansökan på Vuxenutbildningen i Upplands-Bro. Se länk längre ner på denna sida under rubriken "Hitta till utbildaren".
Kom ihåg att bifoga betyg och kopia på körkortets fram- och baksida. Observera att om du inte är folkbokförd i Upplands-Bro kommun behöver du lämna in din ansökningsblankett till din hemkommun för att få ett beslut.
Kostnader
Kostnader är cirka 3 000 kronor för läromedel och intyg.
Kostnaden kan delbetalas vid fyra tillfällen.
Intresseanmälan
Vuxenutbildningen Upplands-Bro
Vill du gå en högkvalitativ yrkesutbildning som efterfrågas av branschen? På Vuxenutbildningen i Upplands-Bro kan du gå några av marknadens bästa utbildningar inom trafik och transport, drift- och underhåll samt inom omvårdnad. Detta gör du i fina studielokaler med modern utrustning. Pedagogiskt...
Läs mer om Vuxenutbildningen Upplands-Bro och visa alla utbildningar.