Sök utbildning 👉
Komvux- & vuxenutbildning

Industriteknik

Movant, i Lund (+2 orter)
Längd
ca 1 år
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
Löpande starter (+3 starter)
Utbildningsform
Klassrum
Språk
Svenska
Längd
ca 1 år
Utbildningstakt
Heltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
Löpande starter (+3 starter)
Utbildningsform
Klassrum
Språk
Svenska
Få mer information om utbildningen 👍

Kommande starter

Välj mellan 3 startdatum

Löpande starter

  • Klassrum
  • Halmstad

Löpande starter

  • Klassrum
  • Lund
  • Svenska

Löpande starter

  • Klassrum
  • Varberg
  • Svenska

Om utbildningen

Branschen för industriteknik är en viktig del av vårt samhälle och erbjuder många spännande karriärmöjligheter

Utbildning inom Industriteknik hos Movant

Framtiden inom industriteknik ser mycket lovande ut. Med ökad automatisering och tekniska framsteg växer behovet av skickliga yrkespersoner som kan hantera och underhålla den moderna industrin. Oavsett om det gäller svetsning, låsteknik eller arbete som industritekniker, finns det ett stort behov av utbildad personal för att möta framtidens krav.

Branschen arbetar ständigt med att hitta nya sätt att minska miljöpåverkan genom att använda mer hållbara material och energieffektiva processer. Att utbilda sig inom industriteknik ger dig möjlighet att vara en del av denna viktiga utveckling.

Fler kvinnor väljer nu yrken inom industriteknik, och arbetsgivare ser värdet i en mer jämställd arbetsplats. Det finns många möjligheter för kvinnor att utbilda sig och göra karriär inom denna spännande bransch.

Det finns många olika yrken att välja mellan inom detta område

Industrielektriker

En industrielektriker kan jobba på en stor industris elavdelning eller hos en elinstallationsfirma som utför arbete för industrin. Du arbetar med både hög- och lågspänning. En viktig del av jobbet är att underhålla och reparera maskiner och automatiserade system.

Industrielektriker inriktning automation

Som industrielektriker med fokus på automation arbetar du med elektriska system som styr automatiserade processer, till exempel i fabriker eller andra automatiserade miljöer. Du kan jobba som operatör, underhållstekniker, linjemekaniker eller maskinskötare. Dina arbetsuppgifter kan inkludera felsökning, ombyggnationer, maskinunderhåll och kontroll av utrustningens skick.

Industrirörmontör

En industrirörmontör jobbar med rörsystem på stora industrier, där rören transporterar vätskor och gaser som behövs i tillverkningen. Rören kan innehålla fjärrvärme, fjärrkyla, olja, radioaktiva ämnen, olika typer av gaser eller syror. Som industrirörmontör kan du arbeta på olika platser beroende på projektet.

Industritekniker

Som industritekniker jobbar du med att skapa produkter inom industrin. Du använder olika verktyg och maskiner i ditt arbete. Du hjälper också till att tillverka delar till maskiner och andra komponenter.

Låstekniker

Låssmed eller låstekniker är ett yrke där du behöver vara noggrann och bra på att ha kontakt med kunder. Det är viktigt att du är serviceinriktad. Arbetet är varierande och kan innebära att du ger säkerhetsråd, installerar, underhåller och reparerar både vanliga och elektroniska lås. Det finns stor efterfrågan på utbildad personal i denna bransch.

Svetsare

Svetsare jobbar med att sammanfoga stål och andra metaller genom olika svetsmetoder. Du kan arbeta med att tillverka, montera eller reparera metallprodukter och stålkonstruktioner. Som svetsare behöver du ha god kunskap om olika metallers egenskaper och hur svetsningen påverkar dem. Du måste också förstå hur svetsning och kvaliteten på svetsarna påverkar produktens styrka och livslängd.

För mer information om Industriteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Så ansöker du

Våra utbildningstyper inom Industriteknik

Komvux via kommun

Gymnasial yrkesutbildning, ca 1 år, för många olika yrken inom bygg och anläggning. Komvux är kostnadsfritt och studiemedelsberättigat. Ansöks via vuxenutbildningen i din hemkommun.

Säkerhetsutbildningar för anställda på arbetsplatser

Certifieringsutbildningar för säkrare arbetsplatser inom bygg och anläggning. Teori online. Komplettera med praktisk träning på plats med instruktör. Bokas av din arbetsgivare via Movants webb. 

Utbildningsstart

Utbud per studieort och ansökan

Halmstad

  • Svetsare

Komvuxutbildning hos Movant i Halmstad kan sökas av dig som är folkbokförd i Halmstad kommun eller via interkommunal samverkan region Halland där kommunerna Falkenberg, Varberg, Laholm och Hylte ingår. Utbildningen genomförs på plats hos Movant i Halmstad.

Kalmar

  • Industrielektriker (Komvux)

Komvuxutbildning hos Movant i Kalmar kan sökas av dig som är folkbokförd i Kalmar kommun eller via interkommunal samverkan region Kalmar län) där kommunerna Borgholm, Emmaboda, Hultsfred, Högsby, Kalmar, Mönsterås, Mörbylånga, Nybro, Oskarshamn, Torsås, Vimmerby, Västervik ingår. Utbildningen genomförs på plats hos Movant i Kalmar.

Lund

  • Industrielektriker
  • Industrirörmontör
  • Industritekniker
  • Låstekniker
  • Svetsare

Utbildningar i Lund kan sökas (via interkommunal samverkan Skånevux) = för dig som är folkbokförd i någon kommun Skåne län

Varberg

  • Industrielektriker (Komvux)
  • Svetsare

Komvuxutbildning hos Movant i Varberg kan sökas av dig som är folkbokförd i Varbergs kommun eller via interkommunal samverkan region Halland där kommunerna Falkenberg, Halmstad, Laholm och Hylte ingår. Utbildningen genomförs på plats hos Movant i Varberg.

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Industriteknik

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
Movant
Norra Deltavägen 3
41705 Göteborg

Movant – från jobbdröm till drömjobb 

Gemensamt för Movants utbildningar är det nära samarbetet med branscher och näringsliv, det personliga förhållningssättet till varje elev och en stark vilja att se möjligheter. Movant är för dig som vill komma ut på arbetsmarknaden, byta karriär eller höja din...

Läs mer om Movant och visa alla utbildningar.

Highlights