Om utbildningen
Vill du bli ett riktigt fastighetsproffs?
Som fastighetsskötare/bovärd har du ett fritt och rörligt arbete med mycket eget ansvar.
Värme, ventilation, driftcentral, alla elektriska installationer liksom mer vardagliga saker som lås, fönster – allt måste ha fortlöpande tillsyn.
Som fastighetsskötare/bovärd har du ett fritt och rörligt arbete med mycket eget ansvar.
Du är fastighetsägarens förlängda arm och är kontaktperson för alla boende.
Du samordnar den dagliga driften av reparations- och underhållsarbeten för t ex en bostadsrättsförening eller ett fastighetsbolag. Din sociala kompetens är också viktig eftersom du kommer att möta många människor i ditt dagliga arbete. Som fastighetsskötare/bovärd är du fastighetsägarens ansikte utåt och har ständig kontakt med boende, entreprenörer och leverantörer. Goda kundrelationer skapar en hög trivselfaktor och bidrar till att färre flyttar. Du kommer också att få kunskap om växter samt anläggning och skötsel av utomhusmiljö.
För att trivas som fastighetsskötare/bovärd är det bra om du har lätt för att skapa relationer och har bra samarbetsförmåga. Det krävs också att du kan ta egna initiativ och på egen hand strukturera ditt arbete.
Kommande kursstarter
Upplägg
För att du ska få ut det mesta av utbildningen och lära dig snabbt får du praktisera relativt tidigt i utbildningen. Du gör praktik på en arbetsplats, med start redan efter 6-8veckor. Praktiken som är på ca. 50% av utbildningstiden, ger dej chansen att knyta kontakter som kan leda till jobb.
Du använder dig delvis av digitala lärplattformar som t.ex. LEARNWARE för att utföra vissa uppgifter.
Kursinnehåll
- Orienteringskurs 50p
- Systemuppbyggnad 100p
- Praktisk ellära 100p
- Fastighetsförvaltning 100p
- Fastighetsservice VVS 100p
- Skötsel av utemiljöer 100p
- Fastighetsservice – byggnader 100p
- Fastighetsservice – elarbeten 100p
- Fastighetsautomation 1 100p
Totalt 850 poäng
Efter utbildningen
Vår utbildning till Fastighetsskötare/Bovärd ger dig stora möjligheter till ett jobb inom drift, skötsel och underhåll av tekniska system i fastigheter.
OBS! kurserna Praktisk ellära och Elkraftteknik ger BB1 (begränsad behörighet efter 2 års arbete inom området)
Examen & Intyg
När du är klar med utbildningen får du betyg i kurserna och diplom som bevis på dina yrkeskunskaper. Diplomet har ett stort värde hos arbetsgivare i branschen.
Ansökan och behörighet
Vem kan ansöka?
Du behöver ha gått klart grundskolan eller motsvarande för att söka till den här utbildningen.
Utbildningen riktar sig främst till dig som är över 20 år.
Du som är nyanländ behöver också ha läst grundläggande svenska som andraspråk eller göra ett nivåtest hos din hemkommun då det behövs för att kunna ta till dig utbildningen och kommunicera på din praktikplats.
Ansök så här
Du fyller i ansökan och hittar ansökningsdatum på följande sida: http://www.skelleftea.se/vux
Intresseanmälan
Recensioner
Snittbetyg: 1
Astar AB
Astar är ett av Sveriges största utbildningsföretag. Hos oss lär du dig ett yrke från grunden med erfarna lärare och handledare, samtidigt som du knyter viktiga kontakter under din utbildning som kan hjälpa dig att hitta jobb. Efter din utbildning...
Det är för få lärare och de som finns har jobbat med VVS men inte med fastighetsskötsel. Det finns ingen återkoppling på uppgifter vi lämnar in och alla får godkänt, Värst av al...