Om utbildningen
Elektriker - Grund, Sundsvall
Elektriker arbetar med flera olika uppgifter beroende på vald inriktning. En stor del av elektrikernas arbete är tekniskt baserat men även rent hantverksmässiga inslag förekommer.
Installationselektriker – 650 gymnasiepoäng ca. 26 veckor
En installationselektriker drar in ledningar och installerar elektrisk utrustning i bostäder, kontor, affärer och industrier.
Industrielektriker – 500 gymnasiepoäng ca. 20 veckor
Industrielektriker kallas ibland automationstekniker eller instrumenttekniker. En industrielektriker arbetar med styr- och reglerteknik inom industri. Just nu finns ett stort behov av den här kompetensen på arbetsmarknaden, det innebär såklart goda möjligheter för dig att få jobb efter utbildningen.
Larm – 500 gymnasiepoäng ca. 20 veckor
En utbildning för dig som vill arbeta som larm och säkerhetstekniker i till exempel ett elteknikföretag där huvudsysselsättningen oftast är installationer av olika slag.
15% av utbildningstiden är förlagd på en arbetsplats. Där får du träna på de praktiska momenten och omsätta dina teoretiska kunskaper i praktiken.
I utbildningen ingår en orienteringskurser på 50 poäng. Du ansöker hela utbildningen på 30 veckor men blir i första läget antagen till en 2 veckors orienteringskurs. Om du efter orienteringskursen bedöms ha förutsättningar att klara av resterande utbildning blir du automatiskt antagen till fortsättningen. Du får mer information i antagningsbesked och vid kursstart.
Kommande kursstarter
Kursinnehåll
El - Grund
- Orienteringskurs 50p
- Praktisk ellära 100p
- Elektromekanik 100p
- Datorteknik 1a 100p
- Mekatronik 1 100p
- Elkraftteknik 100p
- Energiteknik 1 100p
- Servicekunskap 100p
Totalt: 750p
EL – Installation
- Elinstallationer 200p
- Belysningsteknik 100p
- Fastighetsautomation 1 100p
- Elmotorstyrning 100p
- CAD-teknik 1 50p
- Gymnasiearbete 100p
Totalt: 650p
EL – Industri
- Industriell informationsteknik 100p
- Underhåll – elteknik 100p
- Underhåll – mekatronik 100p
- Industriautomation 100p
- Gymnasiearbete 100p
Ansökan och behörighet
Vem kan söka?
Du ska vara klar med grundskolan eller motsvarande för att söka till den här vuxenutbildningen. Utbildningen är främst för dig som är över 20 år.
Du som är nyanländ behöver också ha läst grundläggande svenska som andraspråk eller göra ett nivåtest hos din hemkommun.
Ansök så här
Du söker utbildningen direkt hos Vuxenutbildningen i kommunen du är folkbokförd i. Hos de flesta kommunerna kan du söka direkt på webben.
Intresseanmälan
Astar AB
Astar är ett av Sveriges största utbildningsföretag. Hos oss lär du dig ett yrke från grunden med erfarna lärare och handledare, samtidigt som du knyter viktiga kontakter under din utbildning som kan hjälpa dig att hitta jobb. Efter din utbildning...