Om utbildningen
Tänd små stjärnor varje dag som barnskötare och elevassistent!
Som barnskötare och elevassistent hjälper du barnen den första biten av vägen i livet. Din uppgift är därför att skapa en trygg och stimulerande vardag för barnen som hjälper dem att utvecklas. Att leka och ge omsorg både inomhus och utomhus är viktiga delar av jobbet. Som barnskötare arbetar du oftast med detta på en förskola. Som elevassistent arbetar du i grundskolan med att hjälpa elever som behöver extra stöd för att kunna följa med i undervisningen. Där kan dina arbetsuppgifter till exempel handla om att ge stöd att hantera läs- och skrivsvårigheter, koncentrationsproblem, psykosociala svårigheter eller olika typer av funktionsnedsättningar. Barn- och fritidsbranschen passar dig som finner glädje i att arbeta med barn och har ett gott tålamod.
Kommande kursstarter
Upplägg
Hur går utbildningen till?
Som lärling är du en dag i skolan och fyra dagar ute på en arbetsplats med en utbildad handledare. Du lär dig alltså på en arbetsplats och skapar viktiga kontakter som kan hjälpa dig att få jobb efter utbildningen.
Kursinnehåll
- Svenska 1 ELLER Svenska som andraspråk 1 100p
- Samhällskunskap 1a1 100p
- Etnicitet och kulturmöten 100p
- Grundläggande vård och omsorg 100p
- Hälsopedagogik 100p
- Hälsopedagogik 100p
- Kommunikation 100p
- Lärande och utveckling 100p
- Människors miljöer 100p
- Pedagogiska teorier och praktiker 100p
- Pedagogiskt ledarskap 100p
- Specialpedagogik 1 100p
Påbyggnadspaket Barnskötare - Barns lärande och växande 100p
- Skapande verksamhet 100p
- Pedagogiskt arbete 200p
Påbyggnadspaket Elevassistent - Barns lärande och växande 100p
OBS: Bor du i Norrort eller Norrtälje kommer det att skilja sig (Ej svenska elr. samhällskunskap ingår ej).
Examen & Intyg
När du är klar med utbildningen får du betyg i kurserna och diplom som bevis på dina yrkeskunskaper. Diplomet har ett stort värde hos arbetsgivare i branschen.
Ansökan och behörighet
Vem kan söka?
Du behöver ha gått klart grundskolan eller motsvarande för att söka till den här utbildningen.
Utbildningen riktar sig främst till dig som är över 20 år.
Du som är nyanländ behöver också ha läst grundläggande svenska som andraspråk eller göra ett nivåtest hos din hemkommun då det behövs för att kunna ta till dig utbildningen och kommunicera på din praktikplats.
Ansök så här
Du söker utbildningen direkt hos Vuxenutbildningen i kommunen som du är folkbokförd i. På de flesta kommunerna kan du söka direkt på webben. Har du frågor om vem som får gå en vuxenutbildning kan du kontakta en studie- och yrkesvägledare hos Vuxenutbildningen i din hemkommun eller besöka kommunens hemsida.
Intresseanmälan
Astar AB
Astar är ett av Sveriges största utbildningsföretag. Hos oss lär du dig ett yrke från grunden med erfarna lärare och handledare, samtidigt som du knyter viktiga kontakter under din utbildning som kan hjälpa dig att hitta jobb. Efter din utbildning...